Klas 2/3KWS

Sint heeft een probleem… POSTPIET is ziek!

De kleuters hadden iets gezien op het raam. Elke dag hing er een nieuwe foto. Jullie hebben deze belevenissen kunnen meevolgen via de sprankel.
MAAR…
We draaiden ons om en zagen daar plots iets liggen: een zak, met de letters P O S T.
De kleuters dachten direct aan de zak van Sinterklaas.
In de klas bekeken we de post in de zak: reclame, kranten, speelgoedfolders, … en ook een kaartje voor Isra want het was haar verjaardag!!!

In de klas leerden we veel over de post, maar het belangrijkste van allemaal: we leerden SORTEREN (aantal postzegels, kleur van enveloppen, pakjes van klein naar groot, …)
Op een speelse manier leerden we ook kennismaken met de verschillende cijfers (huisnummers).

In de klas waren we echte postpieten:
Wij maakten verlanglijstjes. Wat zouden we graag willen en hoeveel? 1 pop, 3 blokken, 2 boeken of misschien wel allemaal? We knipten, plakten en schreven alles op ons verlanglijstje. We mochten onze naam natuurlijk niet vergeten. Dan staken we alles in de brievenbus van Sinterklaas.
– Regelmatig keken de pieten in de brievenbus en haalden ze al onze verlanglijstjes eruit. 
– En dan aan het werk… Sinterklaas belde naar de speelgoedwinkel om al het speelgoed te bestellen. De pieten moesten de verlanglijstjes goed aflezen en keken wat we besteld hebben.
– Ieder verlanglijstje probeerden we juist af te werken. De cadeautjes moesten natuurlijk ook ingepakt worden. Dit deden we aan de hand van een stappenplan. 
– En dan… wanneer het verlanglijstje helemaal afgewerkt was, mocht Sinterklaas de pakjes naar het kindje brengen dat het verlanglijstje gemaakt had. We keken goed of we wel alles gekregen hadden wat we besteld hadden, want ook Sint en piet kunnen al eens een foutje maken.

Kijken jullie mee naar onze belevenissen?