Klas 4LB

Bezoek aan het Roger Raveelmuseum

Donderdag 8 februari

Vandaag bezochten wij het Roger Raveelmuseum in Machelen.

We bezochten eerst de tentoonstelling ‘Informele streken’. Deze tentoonstelling brengt werken bij elkaar uit de periode 1955 tot 1963 van Maurice Wyckaert (1923-1996) en Roger Raveel (1923-2013). We zagen heel wat abstracte werken.

De tentoonstelling ‘Zulma’ opent pas op zondag 11 februari, maar wij mochten toch al een kijkje nemen. Zulma was de eerste vrouw van Roger. Ze steunde hem altijd, zodat hij kon blijven schilderen. Zulma was Roger Raveels muze, hij schilderde haar heel vaak. Dat konden we wel zien tijdens deze tentoonstelling.

Gids Dirk leidde ons rond en had heel wat leuke activiteiten voorbereid. Zo koos elk groepje een schilderij en schreef een passend elfje (een gedichtje dat bestaat uit elf woorden) bij dat schilderij. Hij las ook een waargebeurd verhaal voor van Roger Raveel, toen hij als driejarige in een waterton viel. Als Dirk zijn pet droeg, werd hij Roger. Dan mochten we vragen aan hem stellen. Dat vonden we heel leuk. Op het einde van de namiddag kozen we een schilderij om na te maken met kleurpotloden en bordkrijt.

We hebben veel bijgeleerd over Roger Raveel en zijn werken. We leerden echt kijken naar schilderijen en genieten van wat deze schilderijen ons willen vertellen.

Scroll naar boven