Een overzicht van alle werkgroepen

Kernteam

Het kernteam bestaat uit 6 leden van de ouderraad die verkozen werden door alle leden om de vergaderingen te leiden, de financiën te beheren en de werkgroepen te begeleiden.
Deze verkiezingen zijn om de 3 jaar.

Verkeer

Deze werkgroep organiseert ieder jaar de fietspool die 1 week consequent wordt toegepast m.b.v. ouders.
Ook organiseren zij acties opdat de leerlingen en ouders zich goed zouden gedragen in het verkeer (fluojas, helm…).

Familiedag

De familiedag wordt om de 2 jaar georganiseerd. De leden van deze werkgroep stippelen een activiteit uit voor het hele gezin van de leden van de ouderraad. Dit kan een fietstocht/wandeltocht of iets anders zijn.

Buiten

Zij zorgen er voor dat de speeltuin veilig is voor onze kinderen. Zij vervangen spelen die stuk zijn of plaatsen nieuwe als er aangekocht worden. Zij oliën ook regelmatig de spelen. Zo kunnen onze kinderen er lang van genieten.

Ontspanning

Deze groep leden organiseren een ontspannende activiteit voor alle andere leden. Ieder jaar wordt er afgewisseld in een activiteit met kinderen en één zonder kinderen.

Sprankel

De Sprankel is het krantje van de school. Leerlingen en leerkrachten geven een weergave van de activiteiten die op school gebeuren. Ook komen er artikels in van activiteiten van de ouderraad. 

Kaas- en wijnavond

Dit is een activiteit die jaarlijks wordt georganiseerd. De leden organiseren alles. Van het voorzien van eten en drank tot het voorzien van voldoende helpende handen bij het klaarzetten en bedienen. Dan rekenen we op zoveel mogelijk leden van de ouderraad. Deze activiteit brengt het meeste geld binnen.

Educatieve en inhoud

Binnen deze werkgroep wordt een thema uitgewerkt waarrond er vanalles wordt georganiseerd. Dit kan van een info vergadering voor de ouderraad, tot activiteiten voor de hele school gaan.

Sint

De school zorgt voor het scenario van de Sint. Alle ideeën zijn welkom bij de directeur.
De ouderraad zorgt voor de praktische voorbereiding van de cadeautjes en snoepen. Zij zorgen ervoor dat de Sint hulp krijgt om alle klassen te bezoeken en de cadeautjes uit te delen.

Koffiestop

De Koffiestop gaat door tijdens de carnavalsstoet. Enkele leden van de ouderraad zetten tafels klaar, zorgen voor een goede sfeer door verkleed koffie en gebak te bedienen.
Zo brengen zij geld binnen voor het goede doel.

PR

Eén lid van de ouderraad stuurt kaartjes naar mensen binnen school met een geboorte, overlijden…
Ook stuurt deze persoon een kaartje naar de leerlingen op openluchtklas.

Welkomdag

Zorgt ervoor dat de kinderen en hun ouders na 2 maanden vakantie zich terug WELKOM voelen op school. Zij voorzien drank en maken het thema waar dit jaar aan gewerkt zal worden op school op een ludieke manier duidelijk. Dit gebeurt in samenwerking tussen leerkrachten en ouders.

Spellenactiviteit

Dit is een activiteit voor het hele gezin. De werkgroep zorgt voor een aanbod van verschillende spellen waarbij klein en groot aan bod komen. Ook voorzien zij een hapje en drankje tijdens de spelletjes.

Website

Iemand van de ouderraad helpt mee de website up-to-date te houden.

Fruitactie

Dit jaar was de fruitcolli actie in mei: vers fruit en heerlijke vitaminen. Met deze actie kunnen we de fruitacties sponsoren.
Zij bepalen welk fruit/groente de kinderen voorgeschoteld krijgen op de woensdag voor elke vakantie (5 keer per jaar).
Ook zorgen zij ervoor dat er voldoende helpende handen zijn om alles klaar te maken. Hierbij wordt ook hulp gevraagd aan ouders en grootouders.

Receptie
1ste leerjaar

Deze mensen zorgen er voor dat de ouders en hun kinderen voorzien worden van drank en hapjes na de communie samen met het oudercomité van de gemeenteschool.

Receptie
6de leerjaar

Deze werkgroep maakt de hapjes voor de leerlingen van het 6e leerjaar en hun ouders op het einde van het schooljaar. Ook zorgen zij voor voldoende helpende handen om ’s avonds alle mensen te bedienen.

Kerstmarkt

Deze activiteit vindt plaats om de 2 jaar. Deze werkgroep werkt samen met de school.
Samen versieren zij de school, worden er stalletjes gezet met verschillende activiteiten en hapjes.

Grootouderfeest WS

Deze mensen zorgen er voor dat de grootouders in de watten worden gelegd tijdens het optreden van hun kleinkinderen. Deze activiteit vindt plaats om de 2 jaar, tijdens het kapelhoek feestweekend op vrijdagvoormiddag.

Grootouderfeest HS

Deze mensen zorgen er voor dat de grootouders in de watten worden gelegd tijdens het optreden van hun kleinkinderen. Deze activiteit vindt plaats naar aanleiding van de kerstmarkt of een schoolfeest.

Scroll naar boven