Klas 2/3KB

Themaloze week

DINSDAG 14 NOVEMBER 2023:

Vorige week, gisteren en vandaag werkten we themaloos in de klas, maar daarom zaten we niet stil.

Vorige week woensdag speelden we gezelschapsspelletjes met (groot)ouder(s). Donderdag vierden we de vijfde verjaardag van Cyriel en vrijdag gingen we naar de projectopening in de turnzaal i.v.m. het jaarthema. 

We maakten ook twee kaartjes voor de grootouders. De kleuters moesten schilderen, prikken, kleven (en schrijven 3K). Binnenkort kunnen jullie het resultaat bewonderen.

Daarnaast deden we ook nog een teken- en kleurdictee, kleurden we een kleurplaat op nummer, nam ik de tijd om mee te spelen, speelden we verschillende (kring)spelletjes, luisterden we naar verhalen, relaxatie, …

Er werd ook contractwerk opgestart in de klas. Dit wordt nu nog sterk begeleid door de juf. Wat is het doel hiervan?
Bij contractwerk wordt voor elk kind een activiteitpakket voor een bepaalde periode vastgelegd. Hij/ zij krijgt een bepaald deel van de klastijd en werkt zijn/ haar opdracht(en) af binnen een bepaalde periode waarbij hij/ zij relatief zelfstandig mag beslissen over de duur en volgorde van de activiteiten.
Nadien volgt een reflectie door de kleuters d.m.v. een smiley. Zo zien de kleuters ook visueel met wat ze al klaar zijn en/ of wat ze nog moeten doen.

Hieronder enkele sfeerbeelden.

Scroll naar boven