Klas 2/3KB

Met de bus naar Lozerenbos

WOENSDAG 15 NOVEMBER 2023:

Met onze regenlaarsjes en warme (regen)jas reden we met de oudste kleuters naar ‘Lozeren’bos. Van dichtbij gingen we kijken naar de zeer grote bomen, het tapijt van herfstblaadjes, kastanjes, paddenstoelen, ….

Toen we toekwamen in het bos. Zat Hennie de heks te huilen aan de rand van het bos. Ze stelde zichzelf voor:
‘Ik ben Hennie de heks en ik kan fantastisch goed toveren, maar ik heb een groot probleem in mijn huis. Ik val altijd over mijn zwarte kat.’
De heks bedacht een oplossing: ze toverde haar kat in allemaal verschillende kleuren, maar de kat vindt dit helemaal niet leuk en was daardoor weggelopen.
Wij moesten Hennie de heks helpen om de verschillende gekleurde katten terug te vinden.

In het bos zaten verschillende gekleurde katten verstopt. De kleuters moesten deze zoeken en de opdrachten vervullen. Dit was dan ook meteen de start van ons nieuwe thema: ‘Hennie de heks tovert kleuren/ herfst’.

Hieronder vind je onze herfst- sfeerbeelden.


Scroll naar boven