Klas 2/3KWS

De kikkerkoning

Waar waren Basje en Jules naartoe?? We vonden ze in de turnzaal, maar met wat waren ze aan het spelen? Met een GOUDEN bal!!
Was die bal van hen? Plots kwam er een meisje binnen! Ze had een kroontje op haar hoofd, het was een prinses! O, jullie hebben mijn gouden bal gevonden! Duizendmaal dank. Het prinsesje toonde aan de kinderen wat ze graag deed met haar bal: in de lucht gooien en terug opvangen. Maar plots… Plons!! De bal viel in de vijver. Daar was een kikker. Hij kon heel goed duiken en wou de bal nemen. Maar het prinsesje moest iets beloven. De kikker wou uit de gouden bordjes eten, hij wou bij het prinsesje in bed slapen en een nachtkusje krijgen. Het prinsesje beloofde dat ze dit zeker zou doen. De kikker dook achter de bal, gaf de bal terug, maar het prinsesje rende snel weg. Maar de kikker gaf niet zomaar op en sprong snel naar het kasteel.
De koning zei tegen het meisje: BELOOFD IS BELOOFD! En dus deed het prinsesje wat ze beloofd had.
Hij at uit de gouden borden, hij sliep in het bed en kreeg een kusje op zijn voorhoofd. Na de kus…. POEF, de kikker veranderde in een prins.
En de prins en het prinsesje werden beste beste vriendjes!

Genieten jullie mee van onze kikkertijd in de klas?
We hadden ook echte kikkervisjes in de klas!