Vrijdag 2 december groot bezoek in VBS-Zulte...

Spannend stonden we te wachten op de speelplaats, op welke manier zou Sinterklaas toekomen...

Plots kwam er een witte bestelwagen op de parking aangereden, de Sint was rechtstreeks geland met het vliegtuig op de luchthaven in Wevelgem. De Pieten waren er nog niet bij, Sinterklaas vertelde dat hij zich zorgen maakte. De pieten waren met de parachute uit het vliegtuig gesprongen.

Gelukkig kwam Piloot Piet al snel aan op de elektrische step, een beetje later een andere Piet met een quad. Toen waren er al twee Pieten, maar Sinterklaas miste nog steeds twee van zijn Pieten. Er kwam een alarm vanuit de speeltuin, wat was dat? We moesten allemaal gaan kijken.

Daar zagen we nog een Piet, die was in de boom geland met zijn parachute. Hij zat vast maar met wat hulp kon hij gelukkig veilig uit de boom. De laatste Piet kwam toe met een grote tractor. De Pieten waren weer allemaal samen, wat waren ze blij en de Sint was ook opgelucht. 

De Piet met de tractor had allemaal speelblokken mee, en we kregen ook een prachtige nieuwe trein om op de speelplaats te spelen. Dank u wel voor de cadeau's Sinterklaas!

 

Na het avontuur mochten alle kleuters de Sint en de zwarte Pieten verwelkomen in de turnzaal. Zingen, dansen en demonstreren wat we allemaal geleerd hebben in de klas de voorbije week. Dank u wel juf Lynn om alles te filmen, dank u wel An-Sofie voor de prachtige kiekjes te maken, en aan iedereen achter de schermen voor de vele hulp!

Foto's en filmmateriaal dankzij Fotografie An-Sofie https://youtu.be/Y98UWOrzpEE

 

In de klas konden we nog smullen van de heerlijke letterkoekjes, terwijl we Sinterklaasliedjes aan het zingen waren. We kijken terug op een onvergetelijke topdag! Als zwarte Pietje naar huis, slaapzacht allemaal!