Lars was gevallen. Oh nee! Gelukkig hebben de kinderen hem goed verzorgd door pleisters op zijn wonden te kleven. Ze hebben in de klas de poppen en beren ook goed verzorgd met verband en hebben geƫxperimenteerd met de EHBO-koffer.

De klas werd een ziekenhuis toen Lars ziek bleek te zijn. De kleuters leerden de verschillende doktersspullen te gebruiken en hebben elkaar en Lars dan ook heel goed verzorgd. De doktershoed en dokterstas die ze in de klas hebben geknutseld maakten hen net echte dokters. Zoals bij de dokter hebben we bij iedereen doorheen het thema ook de lengte gemeten, gewicht gewogen en onze temperatuur gemeten. Iedereen was gezond.

Tijdens het thema zijn we ook op bezoek geweest naar de apotheek. De kinderen vonden het leuk om te zien wie er daar werkte en wat ze daar allemaal doen. De robotmachine die de pillendoosjes in het rek plaatsten was dan ook super tof om te zien. Toen we in onze klas terug kwamen, speelden de kinderen blij verder in hun eigen apotheekhoek, waar ze ook pilletjes en siroopjes verkopen. Deze werden gemaakt in het labo in onze klas, waar ze de flesjes vulden met de gekleurd water.

Met de medicijnen van de apotheek, werd Lars snel weer beter en was hij niet meer ziek. Net op tijd, zo kon hij samen met de kinderen genieten van de lekkere koekjes die juf Amelie heeft gemaakt. Een kleine, en lekkere verrassing, voor op het einde van de week.

Spelletjes spelen met tante Maika was natuurlijk super tof en iedereen speelde goed mee.

We namen een nieuwe groepsfoto, want we mochten Aron verwelkomen in onze klas.

Natuurlijk mogen we ook niet het kaartje vergeten voor de grootouders, de kinderen hebben hier hun best voor gedaan om dit te maken. Volgende week vrijdag zal het meegegeven worden naar huis in de werkjeszak.

Bedankt dat ik jullie juf mocht zijn.

Veel kijkplezier!

Juf Amelie.