JOEPIE de bus is daar... Vertrekken maar, wat spannend!

Bij aankomst een tussendoortje, en wachten op de brandweermannen die ons de rondleiding zullen geven...

Eerst een bezoek aan het Luchtvaartmuseum, daar mochten we plaatnemen in de vliegtuigstoel. Véél kleine vliegtuigen achter glas, niet om mee te spelen. 

Niemand kan daar zomaar naar buiten voor ze langs de luchthavenpolitie gepasseerd zijn, ook bij ons kwam de agent om de indentiteitskaart van de juf te controleren. Als we in een rijtje per twee zouden stappen mochten we verder. Buiten zagen we de politieauto staan en gingen dan verder op stap..

We kregen uitleg over het vliegveld, de landingsbaan, de kijktoren,..de werking van de luchthaven. We leren verschillende dingen over het vliegtuig: Schroef, straalmotor, vleugels, enz. We keken in de opslagruimte van de zakenvliegtuigen. Intussen konden we sportvliegtuigen en helikopters zien opstijgen en landen.

Na zoveel luisteren en héél veel indrukken, nemen we een pauze: De picknick, mmm... smullen maar! 

Waarneming van het vliegtuig

Wij zijn bij de brandweer! Als het brandt dan blussen wij het vuur! 

ZALIG om het waterkanon in werking te zien, de (alarm) sirene te horen, de geluiden van de birdwagen, en de echte kledij van de brandweermannen te bewonderen. 

Na het fantastische bezoek aan de luchthaven, waren we welkom in de garage van Topmotors. Het volledige proces konden we bekijken. We werden enorm goed ontvangen en kregen een cadeau.

Het einde van de dag is aangebroken, de bus was daar en we keren terug naar onze school. En kijk maar zelf hoe vermoeiend en geslaagd deze dag wel was.. Zzzzzzzz....enkele kleuters in dromenland. Misschien wel aan het dromen om later een echte piloot, garagist, agent of brandweerman te worden....wie weet?

Om af te sluiten een filmpje: https://youtu.be/HR5w0o6m9lc

Een ONVERGETELIJKE dag!!! Wat hebben we allemaal genoten! Grote dank je wel aan onze collega's en alle mensen die deze topdag mee helpen organiseren en begeleiden hebben...