Klas P/1KA

De laatste twee stageweken met juf Lieze in de klas zitten er jammer genoeg al op, maar wat hebben we allemaal gedaan? We leerden over het restaurant.

De eerste week na de vakantie was het de eerste keer dat de nieuwe vriendjes een hele dag in onze klas kwamen. Wat was dit fijn!

We leerden hoe we onze tafel moeten dekken als we gaan eten. Nadat we onze tafeldekking geplakt hadden op een groot wit blad, mochten we onze tafeldekking nog versieren door te schilderen met een vork en mes. Dit was wel een beetje gek hoor!

We kookten er een hele week op los in onze keuken. We maakten kennis met de kok. Wie is dat eigenlijk en wat doet de kok in een restaurant? We werden dan ook allemaal zelf een kok en maakten onze eigen tomatensoep. Mmmm lekker!

We leerden ook de ober kennen. Dat is de meneer of mevrouw die het eten naar onze tafel brengt. We werden zelf een ober en wandelden met onze plateau zonder onze beker te laten vallen.

Op het einde van onze week gingen we op bezoek bij een restaurant. We keken goed naar wat er allemaal op de tafels ligt in een restaurant. Daarna mochten we onze eigen pizza maken. Eerst moesten we de pizza rond wrijven met wat bloem, daarna mocht de tomatensaus erop en een beetje kaas. Toen moest onze pizza in de oven. We moesten eventjes wachten tot de pizza helemaal gebakken was. Daarna mochten we eens proeven. Het was een heerlijke pizza! We hebben echt genoten van het bezoek!

Als afsluiter van de week hebben werden we nog eens kok en maakten we onze eigen croque monsieurs. Wat was het een heel fijne twee weken in de klas. Ik hoop dat de kleuters hebben genoten van de stageweken. Ik alvast wel!

Bedankt voor de fijne weken!

Juf Lieze

Er was een tussenstop voor de vlucht van 1KA-Airlines. We mochten 2 nieuwe piloten verwelkomen. 

Samen vliegen we verder door op onze vlucht 'schooljaar 2022-2023'...

 

Welkom piloot Liam en piloot Thyas

View the embedded image gallery online at:
https://www.vbszulte.be/personeel/klas-1ka#sigProId5a8d8791fd