W.O.

We zijn op dit moment met 2 W.O. thema’s bezig.

  1. DIGIWIJS
  1. Hoe word je een historische figuur?

DIGIWIJS: Dat is over social media, digitale apparaten en we leren wat de gevaren zijn op het internet en wat er allemaal kunnen doen via het internet. Er zijn verschillende websites, spelletjes en apps. Voorbeeld: Instagram, TikTok, Facebook, Youtube, Safari, Roblox. Op al die dingen kun je spelen, chatten, kijken, opzoeken....

Als je ergens wil inloggen moet je een gebruiksnaam hebben voorbeeld: Alexine Quintyn. Maar bij je gebruikersnaam moet je ook altijd een wachtwoord hebben maar dat mag je NOOIT opschrijven! Voorbeeld wachtwoord: ibweizih6lc!.

Het thema van meester Bart is: ‘Hoe word je een historische figuur?’ Hier leren we wat er vroeger allemaal gebeurd is. Over Lucy: een uniek skelet. In Ethiopië was de naam Lucy heel veel op het nieuws!

Volwassen vrouwen van de eerste soort mensachtigen die rechtop konden lopen. Dat is 3,2 miljoen jaar geleden. Over Spyrou: 40000 jaar geleden. Dom en bruut dat klopt echter niet allemaal want ze leefden samen in groep en maakten kleding, wapens en werktuigen. Ook rotstekeningen en kunstige voorwerpen zijn bij hen gevonden. In 1886 vonden wetenschappers in de grot van Spy in namen. Over Ötzi: 5000 jaar geleden stierf deze man in de alpen. Een gletsjer is een trage stroom van sneeuw en ijs. Daardoor verkeerde hij nog in zeer goede staat. We hebben daarnaast ook geleerd over Alexander de Grote, Hannibal, Spartacus en Julius Caesar.