Dinsdag 18 oktober 2022

In de WO-lessen leerden we over onze gemeente Zulte. Daarom brachten we vandaag een bezoekje aan het gemeentehuis in Olsene. Eerst stapten we naar de mooie raadszaal. Daar stond burgemeester Simon Lagrange ons al op te wachten. Metteen zagen we dat hij zijn 3-kleurige sjerp droeg. De burgemeester gaf ons veel uitleg over de gemeentefusie, de gemeenteraad, het schepencollege, de gemeenteverkiezingen, de verschillende gemeentediensten, ... We mochten ook veel vragen stellen.

Toen was het tijd om de verschillende diensten te verkennen. Elke klas startte op een andere gemeentelijke dienst met de rondleiding. Wij bezochten eerst op het gelijkvloers de dienst vrije tijd, cultuur en sport. Dan gingen we naar boven naar het secretariaat en de personeelsdienst. Boven bezochten we ook de financiĆ«le dienst, de dienst milieu en natuur, de dienst ruimtelijke ordening, de dienst openbare werken en de dienst mobiliteit. Dan stapten we terug naar beneden en bezochten we de laatste dienst: de dienst burgerzaken. Alle personeelsleden deden echt hun best om alles duidelijk uit te leggen. 

Wat hebben we veel bijgeleerd over onze gemeente! Het was ook leuk om eens het hele gemeentehuis te mogen door wandelen. Als aandenken kregen we allemaal nog een leuk geschenkje: een meetlatje met daarop het logo van Zulte. Dat zullen we zeker goed kunnen gebruiken in de klas of thuis!

Dankjewel voor deze leerrijke en gezellige namiddag!!!