Klas 4LA

Donderdag 10 november

Vandaag hebben we n.a.v. de WO-les over Wereldoorlog I poppies (klaprozen: het symbool van de oorlogsherdenking) getekend. We maakten ook kennis met het bekende gedicht: "In Flanders fields the poppies blow..."(John Mc Crae). Bijna alle poppies werden op het prikbord gehangen. Het leek wel een echt veld vol met klaprozen! Sommige kinderen moeten het volgende week nog verder afwerken. Geniet van deze prachtige kunstwerkjes!

 

toon blogt: Vakantie: In Flanders Fields Museum    

 

Doomed Doctor wrote 'In Flanders Fields,' the poem of World War I - World  War I Centennial

 

Woensdag 26 oktober

Vandaag was het superleuk! De hele voormiddag speelden we samen met 4B en 4C het spel "Op reis met de luchtballon". We leerden heel wat bij over 15 verschillende landen, maar dan in spelvorm: België, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Egypte, Rusland, India, China, Australië, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Peru en Engeland. Deze namen hingen elk op een blad aan de muur met daarop enkele foto's van de typische dingen waarvoor elk land bekend is. Onder elk land hingen ook 2 enveloppen met allerlei opdrachten die we moesten uitvoeren. We mochten bv. twee tonnen opvullen met de heerlijke Belgische 'frietjes' (eigenlijk blokjes), hockey spelen, een Russisch dansje aanleren, enz ...  Als we het goed deden, konden we een ballon verdienen. Elke ballon werd vastgemaakt aan een mandje. Het was de bedoeling dat het mandje uiteindelijk kon opstijgen. Dit kon alleen maar als er voldoende ballonnen aan hingen. Maar in de enveloppen zaten er ook kaartjes met daarop de afbeelding van een naald! Dat was minder leuk, want dat betekende dat er 1 ballon moest doorprikt worden! Het was dus altijd een beetje bang afwachten op het moment dat meester Thibault en meester Merten een opdracht uit de envelop moest halen! Wij mochten kiezen uit welke envelop ze een kaartje moesten nemen bv. bij het eerste land België: envelop 1 van links ofwel die van rechts. We hebben maar 1 ballon moeten doorprikken, maar we kregen ook 2 keer een extra ballon! Op het einde van de voormiddag (ongeveer rond 11 uur) hadden we genoeg ballonnen (9) om het mandje te laten opstijgen! Dit was een keitof spel waarbij we ook geleerd hebben hoe belangrijk het is om goed te kunnen samenwerken!

Meester Mattis nam enkele foto's van deze activiteit.

Vrijdag 28 oktober

De sportweek zit er jammer genoeg al weer op! Deze morgen startten we met het Grote Kwartetspel. Daarna kregen we 2 uurtjes les van onze juf. Na een tussendoortje was het tijd voor een nieuwe sportactiviteit: Sportstapelen (met mooie bekers in verschillende kleuren). Na de lunch ruimden we ons klaslokaal op en bleef er nog een beetje tijd over om ons uit te leven op het speelplein. Het was opnieuw zeer mooi herfstweer! We konden ook voetballen op het mini-voetbalterreintje. In de namiddag was er opnieuw een sportactiviteit. We speelden Laddercompetitie, samen met 4B en 4C. Zoals je op de foto’s en filmpjes zal zien, hebben we veel verschillende opdrachten gekregen i.v.m. sport (ook spelletjes). Als afscheid kregen we van meester Thibault en meester Merten allemaal een cadeautje. We konden kiezen uit een frisbee, een polsbandje, een zaklampje of een stick met de 3 kleuren van de Belgische vlag. Dàt was pas een verrassing! Deze sportweek was een superleuke week die we niet gauw zullen vergeten!!! We hebben er met z’n allen volop van genoten!! Geniet van de foto’s en van de filmpjes!

Aan iedereen een leuke, maar vooral ontspannende herfstvakantie toegewenst!!

Juf Anja

FILMPJE 1: https://youtu.be/56aN4f3TFpo

FILMPJE 2: https://youtu.be/Z6vlmjGmmjA

FILMPJE 3: https://youtu.be/xweW87xT4cU

FILMPJE 4: https://youtu.be/U3p2oC6wDlM

FILMPJE 5: https://youtu.be/zdm60t6JEiQ

FILMPJE 6: https://youtu.be/fsya_kf5kjM

FILMPJE 7: https://youtu.be/GW9yRX_VdDY

FILMPJE 8: https://youtu.be/naa10dQjyDM

FILMPJE 9: https://youtu.be/NlK05X6q9AI

FILMPJE 10: https://youtu.be/GOIzkcmsGCo

FILMPJE 11: https://youtu.be/xKnVyDn_dS8

FILMPJE 12: https://youtu.be/CXY2SyeY3v8

FILMPJE 13: https://youtu.be/4iU2Sj3CPq8

FILMPJE 14: https://youtu.be/BD1aqhyl5nw

FILMPJE 15: https://youtu.be/0_Z1PPFQrf8

FILMPJE 16: https://youtu.be/JkeR7_AR8QU