Voor de sportklassen waren we druk bezig in de klas met ons tweede WO-thema: 'Voel je goed in je vel!'

Een goede gezondheid is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor een goed en gelukkig leven. Maar hoe leven we gezond en gelukkig? In dit thema komt geluk en gezondheid in brede zin aan bod.

We begonnen het thema met het proeven van 4 voedingsmiddelen: pompelmoes, citroen, honing en chips. We kregen de opdracht om bij elk voedingsmiddel het juiste kaartje (zoet, zout, bitter en zuur) te leggen. Daarna onderzochten we onze voedingsgewoontes aan de hand van ons eetdagboekje. We maakten kennis met de voedingsdriehoek om zo gezonde keuzes te leren maken. We lazen ook in het dagboek van Lotte, die meer dan 100 jaar geleden leefde.

In de volgende les leerden we het skelet kennen. We leerden de verschillende delen herkennen en benoemen. Niet gemakkelijk. Met een kwartetspel oefenden we deze woordenschat verder in.

Bewegen en sporten is ook heel belangrijk! In de klas leerden we over de bewegingsdriehoek. Tijdens de sportklassen mochten we volop sporten en bewegen.

De volgende weken leren we nog over de zorgberoepen, over veiligheid, leren omgaan met handicaps en over de geluksdriehoek. We gaan ook op bezoek bij leeftijdsgenoten in andere landen. Nog heel wat werk voor de boeg dus!