Krullenbol is onze methode voorbereidend schrijven voor het kleuteronderwijs. Schrijfritmiek vormt de rode draad doorheen de methode Krullenbol. Het is een wisselwerking tussen klank en beweging. Kinderen leren door muziek de samenhang voelen tussen lichamelijke bewegingen en bewegingsuitdrukkingen op papier. 

Krullenbol is veel meer dan wat krullen maken op een oefenblaadje. Krullenbol is plezier beleven, bewegen, ritmegevoel ontwikkelen, visuele vaardigheden trainen, handvaardigheid stimuleren, ruimtelijke begrippen leren hanteren en zoveel meer.

We maakten kennis met het pengreepversje van de kip en het grote krullenbollied. Elke dag maakten we cirkels en lijnen in de lucht/op papier/ op de grond/ op de tafel... 

Voor ieder spelletje hadden we een bijpassend liedje. Dit vonden we reuze fijn. 
Via cirkels en lijnen creĆ«rden we ons gezicht... dit met behulp van verschillende materialen nl. Scheerschuim, stiften, wasco, krijt, verf, potlood, plasticine,... 

De pengreep oefende we met potloden en stiften maar ook met de waterparels en pincetten! Onze fijne motoriek werd goed wakker geschud tijdens dit thema!

Genieten jullie mee?!