WELKOM aan ons nieuw vriendinnetje Franne in de klas :)

 

In het kader van broederlijk delen als sponsoractiviteit hebben we de school proper gehouden, door dagelijks alle papiertjes van op de speelplaats op te ruimen. 

 

De voorbije week maakten we al een geschenkje voor Moederdag, en het thema "dankbaarheid" stond centraal. 

De kleuters vroegen elke dag opnieuw aan de juf om het prentenboekje "De Grote Brutale Hippo" voor te lezen. 

Hippo is een brutaal nijlpaard. Terwijl hij op pad gaat ziet hij allerlei dingen die hij ook wil doen. Zwemmen, fietsen en ga zo maar door. Hij wil meedoen met alles wat zijn vriendjes doen, maar maakt dat op een niet zo nette manier duidelijk. Zijn vriendjes worden er een beetje boos en verdrietig van. Plots heeft Hippo zelf hulp nodig, zouden zijn vriendjes hem komen helpen?

Onderliggend thema van het prentenboek: Beleefdheid

Hippo het nijlpaard is niet aardig tegen zijn vriendjes. Hij doet brutaal tegen ze, waardoor zijn vriendjes boos en verdrietig worden. Langzaam komt hij erachter dat brutaal zijn niet de juiste manier is. Hij leert dat als je vriendelijk bent, je veel meer gedaan krijgt. In dit boek wordt er op een makkelijke en duidelijke manier aandacht besteed aan de eerste normen die een kind leert. Dit wordt op een speelse manier gebracht en kinderen zullen het snel herkennen in de eigen situaties die ze mee maken. Want als ze boos of brutaal worden krijgen ze ook niet wat ze willen.

We genoten van de droge zonnige dagen om de eerste keer buiten te gaan spelen in de speeltuin...

 

Vrijdag hebben we klasoverschrijdend het dankthema afgesloten met een TIK TAK voorstelling. Geniet je mee... 

https://youtu.be/c-BengLQ4LA

Lieve groetjes en tot de volgende keer...

Juf Delfien