We hadden bezoek van Pina en Ida, dit zijn 2 clowns die van onze school een circusschool willen maken. De kinderen gaan hen daarbij helpen en worden zelf ook circusartiest.

We stempelden met ballonnen, deden krullenbol in het scheerschuim van de clown, zongen een liedje over Pina en Ida, deden aan yoga in onze circustent, maakten echte clown strikken. Lars (handpop) vertelde over zijn ervaringen in het circus, en we bouwden een podium voor onze clowns.

Op maandag zijn we gestart met een bewegingsles in het circus. We sprongen als leeuwen door brandende hoepels, gingen in galop op onze paardjes, dansten op een evenwichtsbalk als ballerina’s,…   

Met onze dobbelsteen brulden we als een leeuw, leerden we jongleren en toeterden we als een olifant. We kennen het verhaaltje van Tito al zo goed, we hebben het dinsdag zelf verteld aan de juffen! We trainden onze spieren zoals echte gewichtheffers. Op woensdag kwamen we tot rust tijdens onze circusyoga. We maakten onze eigen smoothie met banaan en melk. Dit dronken we uit onze zelfgemaakte bekers. Tijdens de eindvoorstelling hebben we ervan kunnen smullen.

De circusdirecteur kwam op bezoek in onze klas. Samen met hem deden we een drama-momentje waarbij we goochelden met toverlinten als goochelaars. We luisterden naar een muzikaal verhaal over het circus waarbij wij de muzikanten waren.

We keken allemaal samen naar onze eindvoorstelling. Die kunt u ook bekijken via volgende link: https://youtu.be/lk5JNiurx_s

Dank u wel Juf Catoo voor de leerrijke en super leuke stage! We zullen je missen!